Riskutbildning del 2A – Motorcykel

Riskutbildning del 2A, för motorcykel är en obligatorisk utbildning som är föreskriven att vara i minst 240 minuter lång (4 timmar) och ska belysa riskerna med motorcykelkörning, valinga olyckssituationer och farliga beteeenden samt möjligheterna att undvika risker förknippade med sådan körning.

Vi på Nova trafikskola, genomför riskutbildning del 2A på Emmaboda flygbana.
Vår risktubildning pågår i ca 6-7 timmar, då vi är måna om att du ska få uppleva, inse och förstå hur du ska göra för att bli en säker och tänkande mc-förare.
Vi är 4 deltagare per lärare och oftast kör vi med två grupper samtidigt för att ni ska få ut så mycket tillsammans som möjligt.

Har du hört någon pratat om vår riskutbildning? Vi vet om att vi skiljer oss mot andra riskutbildare då vi är mer intresserade av att du ska få gedigen kunskap istället för att som många andra köra 4 timmar per kurs med filmtittande och pengaintresse. Det är väl en av de sakerna som verkligen urskiljer oss från mängden.

När vi ansökte om tillstånd för att få utbilda på riskutbildning del 2 hos Transportstyrelsen, tog processen från 31/12-2023 till den 3/-2024, med många turer med diskussioner och framläggande med Transportstyrelsens tillsynsmän. Vi fick till oss bland annat ”så här är det ingen annan som gör”, ”ni är alldeles för ambitiösa”, ”är det inte bättre rent ekonomiskt att köra två grupper på en dag på 16 personer á 4 timmar än det ni tänker göra”. Efter mycket diskussioner så fick vi äntligen vårt tillstånd och vi är enormt stolta över att stå i det främre ledet när det kommer till gedigen utbildning.

Vår utbildning behandlar olika avsnitt i form av

  • Inledning
  • Uppvärming (körtest för att validera at du har rätt kompetens för att på ett säkert sätt kunna genomföra riskutbilningen)
  • Se och synas (absolut det viktigaste ämnet för att du ska bli en tänkande förare på motorcykel)
  • Kurvteknik (förståelse för motorcykelns egenskaper)
  • Olycksdrabbad trafiksituation blandad med hastighetsmedvetenhet
  • Bromsning och riskmedvetandets betydelse
  • Avslutning och reflektion

Dessutom utlovar vi skrattgaranti!
(Då vi vet att du lär dig bättre när du har roligt!)

Vill du genomföra din risktutbildning del 2A hos oss, krävs att du har haft minst en körlektion hos oss så vi kan validera din kunskap, så du inte åker till riskutbildningen och inte har tillräckliga kunskaper, då finns risk att du blir hemskickad eller inte få ut det viktiga budskapet med riskutbildningen.

Anmäl ditt intresse här nedan

    Jag godkänner att Nova trafikskola hanterar mina uppgifter enligt GDPR.

    Riskutbildning del 2B

    4 500 kr

    Vi Nova trafikskola ger dig alla förutsättningar för att lyckas med ditt förarprov. Vi jobbar tillsammans för att du ska få så bra utbildning som möjligt. 

    OBS: För att övningsköra behöver du ett körkortstillstånd, klicka länken nedan kommer du direkt till ansökan, ta sedan kontakt med oss för syntest

    Starta din resa med oss!

    Kontakta oss så bokar vi din första körlektion

    • Nybro 073-860 80 00
    • Kalmar 073-860 80 01